Eis 5 jaar tegen opdrachtgeefster Facebookmoord

imagesARNHEM – De officier van justitie eist 5 jaar cel en tbs tegen de 16-jarige Polly. Volgens de officier heeft Pollly de facebookmoord uitgelokt. Het slachtoffer van deze moord de 15-jarige Winsie werd door de 14-jarige dader in haar huis in Arnhem neergestoken. Deze jongen zou weer door Polly en haar vriendje Wesley zijn opgestookt.

facebook

Het slachtoffer had over Polly geroddeld op facebook. Hoewel Polly  nog minderjarig is, heeft het OM ervoor gekozen om te eisen volgens het volwassenenstrafrecht. Bij toepassing van het jeugdstrafrecht zou Polly maar 2 jaar kunnen krijgen.

gesloten deuren

Advocaat Bram Moszkowicz wist de deuren in deze zaak dicht te krijgen. Maar hij is van mening dat we al die dreigementen op internet niet zo serieus moeten nemen.Iedereen zegt  zoiets weleens volgens Moszkowicz. De uitspraak is over 2 weken. De zaak tegen vriendje de nu 18-jarige Wesley wordt op 29 oktober in het openbaar behandeld. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

3 september 2012 Facebookmoord tbs voor een jongen die afhankelijk is van waardering van de groep

21 augustus 2012 Openbare behandeling tussenpersoon Facebookmoord aangehouden

21 augustus 2012 Zaak tegen 16-jarige uitlokster Facebookmoord aangehouden

20 augustus 2012 Facebookmoord met open deuren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.