Die rooie gaat eraan

Rechtbank-UtrechtUTRECHT – Rene, een 19-jarige jongen met rood stekelig haar, heeft heel ouderwets een printje ,meegenomen van een chatconversatie op facebook. Die rooie gaat eraan viel er vlak na de vechtpartij al op facebook te lezen. Even later stond er een meute voor het huis van de ouders van Rene. De auto van zijn ouders werd fors beschadigd.

vechtsport

Rene heeft een tik gegeven tijdens een feest in een disco. Dat geeft hij toe. Een klap die zoveel schade heeft aangericht dat rechter Kranenbroek hem vraagt of hij soms een vechtsport doet. Er klopt zoveel aan Rene dat het niet te geloven is dat hij in de rechtbank moet verschijnen. Hij studeert. Hij geeft allerlei baantjes. Rene zegt dat hij eerst een kopstoot kreeg. Dat klinkt geloofwaardig.

getuige

Er is echter geen getuige die het verhaal van Rene bevestigt. Het slachtoffer heeft wel medestanders. Niemand van de getuigen heeft gezien dat het slachtoffer een kopstoot gaf. Ze hebben allemaal wel gezien dat Rene een klap uitdeelde.

indrukwekkend

Het letsel van die ene beuk is inderdaad indrukwekkend. Een gebroken oogkas en een gebroken jukbeen. De schade bedraagt 6000 euro en het slachtoffer is bang dat zijn gezicht is veranderd. Die ene klap heeft mijn leven veranderd, schrijft hij in zijn slachtofferverklaring.

Het is jammer dat dit slachtoffer niet in de zaal zit. De volzinnen van slachtofferhulp geven soms een vertekend beeld. Als er na zo’n keurige schrijfsel een enorme aso verschijnt die geen 3 woorden achter elkaar kan uitspreken, werkt dat weer in het voordeel van de verdachte. Maar deze jongen is er niet.

bewijs

Er is wel bewijs dat Rene die klap heeft gegeven en hij hangt. Officier Rose ziet ook wel dat nooit de bedoeling was om zoveel letsel te bezorgen. Maar ze moet het wel meenemen in haar eis. Ze eist 160 uur werken en 2 weken voorwaardelijk. Raadsman Thomas betoogt dat er sprake was van noodweer. Hij wil vrijspraak. De politierechter wijst dat betoog af. Ze legt 140 uur werkstraf  op en 4100 euro schadevergoeding. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.