Opgeblazen Pesetazaak met 2 notarissen en 1 advocaat voor de strafrechter

rk1_reasonably_smallUTRECHT – Justitie blaast de zaak vreselijk op. Mijn client heeft niet gefraudeerd, maar zijn reputatie is wel naar de knoppen. Dat stelt advocaat Richard Korver over zijn de 48-jarige D.B. uit Amsterdam. B. is de hoofdverdachte in een grote hypotheekfraude zaak.

Richard Korver

Het parket Lelystad brengt in totaal 17 verdachten voor de rechter onder wie 2 notarissen en de 32-jarige S.M., een advocate uit Almere. Deze groep is een jaar geleden opgepakt in een groot onderzoek met als codenaam Peseta.

Volgens de officier van justitie hebben de verdachten tientallen woningen gekocht van woningbouwverenigingen  De verdachten verkochten de woningen met valse taxatierapporten met veel winst door. In de tussentijd zouden de huizen zijn verhuurd aan illegalen of zijn gebruikt als wietkwekerij. Zo zouden er miljoenen zijn witgewassen. De officier dreigt ook nog met een ontnemingsvordering van 3 miljoen euro.

Utrecht

De rechtbank in Lelystad wees deze zomer al 100 getuigenverzoek af. De zaak is vanwege ruimtegebrek verplaatst naar Utrecht. Daar komen de advocaten opnieuw met meer dan 100 onderzoekswensen. Volgens advocaat Korver steunt de hele zaak vooral op 1 dubieuze getuige. De rechtbank beslist op 26 november op alle verzoeken. De inhoudelijke behandeling is komend voorjaar.  (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.