Even knuffelen op de homo ontmoetingsplaats

3h-ring1UTRECHT – Ik ben maar 1 meter 68 groot. Die andere man was 1 meter 80. De getuige haalt ons door elkaar.  Dat vertelt Koos verontwaardigde toon. Koos staat op en hij loopt naar zodat rechter Wijna kan zien hoe klein hij is.

gouden ringen .

Wat Koos precies deed in dat homo ontmoetingspark is niet duidelijk. Hij raakte een brillenkoker met 5 gouden ringen kwijt Hij werd boos want hij wilde zijn sieraden terug. Hij werd vastgepakt en hij deelde een dreun uit. Zijn slachtoffer liep gekneusde ribben op.

knuffelen

Het slachtoffer zegt dat hij met Koos had geknuffeld in de struiken en dat Koos daarbij zijn ringen had afgedaan. Die ringen zouden in de struiken verloren zijn gegaan. De ringen zijn een week later door de politie een stukje verderop teruggevonden. Koos ontkent dat hij met wie dan ook daar de struiken in is gegaan.

tak

Volgens zijn opponent is hij met een 2 meter lange tak geslagen. Officier Ramon Esbir Wildeman gelooft dat. De officier eist 140 uur werkstraf waarvan 50 uur voorwaardelijk. Door al dat letsel is het zware mishandeling gezeten en de strafbladloze Koos heeft zelfs 1 dag in voorarrest gezeten. Hij zou ook 1000 euro schadevergoeding moeten betalen.

De rechter denkt er toch anders over. Ze trekt zich even terug met haar griffier. Dat is meestal goed nieuws voor een verdachte. Als de politierechter gaat nadenken, is de zaak anders verlopen dan zij in haar voorbereiding dacht.

begrip

Rechter Simone Wijna ziet niet in hoe deze kleine man tijdens een vechtpartij met een tak van 2 meter lengte heeft kunnen slaan. Dat is fysiek onmogelijk denkt de rechter. Ze gelooft wel dat hij veel te hard heeft geslagen.Ze heeft daar  begrip voor omdat zijn sieraden waren afgepakt. Ze legt een voorwaardelijke werkstraf op en zij verlaagt de schadevergoeding tot 50 euro. Koos doet meteen afstand van zijn rechte op hoger beroep. Hij kan leven met zijn straf. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.