Een vaderdagscadeau voor slager Jan Pott

ladder_thumbUTRECHT – De zoon van de 80-jarige slager Jan Pott stond met het vaderdagscadeau in zijn handen toen hij op 19 juni 2011 het ontzielde lichaam van zijn vader vond. Er stond een ladder tegen het raam en zijn vader lag vastgebonden op de grond van zijn slaapkamer. De oude man was helemaal paars.

neef

Volgens de officier van justitie zijn de 3 overvallers getipt door een 33-jarige neef van de slager. Tegen deze neef eist de officier 5 jaar cel. De neef is schuldig aan medeplichtigheid aan een poging tot diefstal geweld. Er was geen buit. De man die de ladder heeft neergezet en op de uitkijk heeft gestaan, de 28-jarige Rafeallito W., hoort 8 jaar eisen. De twee hoofdverdachten Femu S.en Antoinne M., die binnen zijn geweest, moeten van de officier 15 jaar gevangenisstraf krijgen.

bewijs

De 4 mannen ontkennen. Maar er is dna- bewijs en ze hebben lekker veel gepraat en gebeld. En ook de moeder van Rafaellito W. verklaart zeer belastend. De 80-jarige Jan Pott is uit het leven gerukt waar hij nog midden in stond, aldus de officier. De officier noemt het stuitend dat de verdachten geen opening van zaken willen geven. Op 10 december mogen de 4 advocaten hun tanden stuk bijten in deze eis.  (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

21 december 2012 Het meest fundamentele recht van slager Jan Pott

10 december 2012 Een onschuldige opmerking van de neef van slager Jan Pott

22 oktober 2012 De moeder van Rafaellito hoeft niet meer terug te komen als getuige

31 juli 2012 Wie plaatste de ladder bij het huis van slager Pott

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.