Een koppige fanatieke moslim

Wetboek_dicht_reasonably_smallUTRECHT – De 45-jarige Mustafa E. die zijn dochtertje bij familie in Soedan heeft verstopt, gaat al zijn straffen in Nederland tot de laatste minuut uitzitten. Iedere verdachte krijgt standaard een derde strafvermindering. Maar de officier van justitie eist dat de rechtbank die voorwaardelijke in vrijheidsstelling schrapt in deze zaak. Dat scheelt 2 jaar en 11 maanden voor de ontvoerder.

Soedan

De officier kan haar eis gemakkelijk onderbouwen want E. is zelfs tijdens zijn gevangenschap doorgegaan met dit misdrijf. E. bracht zijn nu 9-jarige dochtertje 5 jaar geleden naar Soedan. Hij vindt dat zijn dochter recht heeft op een traditionele opvoeding bij zijn familie in een islamitisch land. Zijn ex-vrouw en alle rechters, ook in Soedan denken daar heel anders over. Zolang hij zijn dochter niet teruggeeft aan de moeder, blijft het straffen regenen.

meerderjarig

E. incasseert al die jarenlange straffen of hij alle tijd heeft. Toch komt hij pas vrij als het meisje al volwassen is. De rechtbank beslist op 13 december over de voorwaardelijke invrijheidsstelling. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

30 oktober 2012 Wat iedere vader moet doen

16 oktober 2012 Het langdurig lijden van de moeder wiens dochtertje is ontvoerd naar Soedan

10 oktober 2008 Vijf jaar voor ontvoering kind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.