1 Generatie Nicolich de cel in en 1 vrijgesproken

RB_UTRECHT_reasonably_smallUTRECHT –  De 36-jarige Gianni is het enige lid van de familie Nicolich dat bij de uitspraak is verschenen. Hij zit in de cel dus voor hem is het ook een uitje. Zijn 16-jarige zoon en 54-jarige vader zijn al eerder vrijgelaten door de rechtbank. Ze hadden geen zin om te komen. Je weet het nooit in de rechtbank, voor je het weet zit je binnen.

koevoet

Voor Gianni heeft rechtbankpresident Brouwer  redelijk goed nieuws. Hij krijgt 17 maanden cel terwijl 36 maanden was geeist. Gianni wordt veroordeeld omdat hij met een koevoet een Marokkaan, met wie de familie ruzie had, op diens hoofd heeft geslagen. Hij wordt vrijgesproken van het bedreigen van leden van een arrestatieteam.

anoniem

Deze politiemensen willen alleen anoniem getuigen. En ze kunnen niet worden ondervraagd door de verdediging. Advocaat Charles Starmans heeft daar bezwaar tegen gemaakt en hij krijgt zijn zin. De rechtbank veegt de andere verweren van Starmans van tafel. De officier van justitie is gewoon ontvankelijk, vindt de rechtbank.

eenzaam

Gianni mag nu naar beneden maar hij neemt de tijd om nog even naar de uitspraken in de zaken tegen zijn vader en zijn zoon luisteren. Opa Bruno krijgt 6 maanden en die hoeft niet meer terug naar de cel. Zoontje Lorenzo wordt helemaal vrijgesproken. Zo vertrekt Gianni een beetje opgelucht maar heel erg eenzaam weer de cellengang in. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

19 november 2012 3 Generaties  Nicolich tegelijk de cel in 

27 augustus 2012 3 Generaties Nicolich voor de rechter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.