Derde Haagse rechter vrijgesproken

Arnhem-thumbARNHEM – Er mag een in Den Haag een extra borrel worden gedronken tijdens de kerstborrel. De gepensioneerde strafrechter Henk de Graaff is al de derde Haagse rechter die dit jaar door een rechtbank wordt vrijgesproken.

onzorgvuldig

De rechtbank oordeelt dat De Graaff onzorgvuldig heeft gehandeld. Maar er is geen bewijs dat hij opzettelijk een document heeft vervalst. De officier van justitie had al vrijspraak geeist.

wraking

Na een wraking door advocaat Weisfelt vergat De Graaff 2 jaar geleden de voorlopige hechtenis van een verdachte te verlengen. Na de zitting herstelde de rechter dit in het proces verbaal. De advocaat deed aangifte. Rechter De Graaff ontkende. Dat is altijd verstandig als er weinig of geen bewijs is. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

4 december 2012 Ook voor volgende Haagse rechter dreigt vrijspraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.