Een zondebok in het UMCU

UMC_Utrecht_biggerUTRECHT – Adrie’s vrouw stierf op de afdeling cardiologie. Adrie denkt dat een verpleegkundige niet goed heeft gereageerd toen hij om hulp riep. Hij diende een klacht in maar het ziekenhuis constateert dat alle protocollen goed zijn nageleefd. Daarna ging Adrie maandenlang volledig los. Hij belde, dreigde en schold.  Hij maakte de verpleegkundige het leven compleet onmogelijk. Hij wachtte hem op buiten het ziekenhuis. Als hij nu naar buiten komt, verdwijnt hij in de kofferbak, zei Adrie tegen collega’s van de man.

afdeling

De verpleegkundige was doodsbang. Zeker toen Adrie midden in de nacht met twee aardappelschilmesjes, een stanleymes en een grote vleesvork verstopt onder zijn kleding op de afdeling stond. Het is hier met haar gebeurd en het gaat hier met hem ook gebeuren, vertelde AdrieMaar zijn doelwit was er niet. Drie verpleegsters wisten hem te kalmeren. Het wapentuig verdween in de prullenbak en Adrie in de cel.

gewone jongen

Ik ben een gewone jongen van de straat. Ik bedoel dat toch niet zo, zegt de 37-jarige Adrie tegen rechter Perrick. Nee maar deze mijnheer is doodsbang geworden Hij durfde niet meer naar zijn werk, vertelt rechter Perrick. Adrie, die alweer op vrije voeten is, zegt dat hij dat begrijpt. Maar hij wil ook in deze rechtszaak nergens anders over praten dan over de dood van zijn vrouw.

Uithofverbod

Hij houdt vol dat hij geen zondebok zoekt, maar officier van justitie Janneke Weening denkt daar heel anders over. De officier eist een werkstraf  200 uur en 2 maanden voorwaardelijk met als bijzondere voorwaarde een contactverbod en een Uithofverbod. Uitspraak 3 januari. (jurgenswart/andereverhalenuitderechtbank)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.