Vrijspraak ondanks gewelddadig rugby

rceemland_biggerUTRECHT – De 31-jarige Rick is een breed uitgevallen rugbyer. Zijn zaak sleept zich maandenlang voort. Advocaat Alrik.de Haas maakt zich boos omdat justitie Rick direct met een dagvaarding naar huis is gestuurd. Dat deugt niet betoogt de advocaat. Rugby is een ingewikkeld spel met ingewikkelde spelregels. Er lagen alleen getuigenissen van de tegenstander. Die tegenstander was het tweede team van rugbyclub Eemland. Eemland had een sterke speler opgesteld die normaal op een hoger niveau speelt. En deze speler, met de naam Pim. verliet het veld met een gebroken neus en hij deed aangifte.

breuken

Advocaat De Haas verdedigt Rick die wordt beschuldigd van zware mishandeling. Hoewel de rubgysport ongeveer heilig is verklaard na de dood van voetbalgrensrechter Richard Nieuwenhuizen, breken rugbyers meer botten dan voetballers. Na afloop wordt er samen bier gedronken en dat is ook na deze wedstrijd gebeurd, vertelt Rick. Hij is aanvoerde van Spakenburg. De spelers hebben het ook al bijgelegd en misschien spelen ze volgend jaar wel samen, voegt hij eraan toe.

spelregels

De wedstrijd is gefilmd en de film is in het dossier gegaan. Politierechter Roel den Otter heeft voorafgaand aan de zitting de spelregels bestudeerd en de film zeer uitgebreid bekeken. Hij ziet dat Pim zelf in eerder n de wedstrijd een klap uitdeelt. Daarna is er een nieuwe scrimmage waarbij Pim een overtreding maakt. Hij laat niet meer los en daarna rukt Rick zich los en Pim breekt zijn neus.

vrijspraak

De officier ziet in dat losrukken een paar stevige klappen. Zij eist eist een voorwaardelijke werkstraf. Een voorwaardelijke werkstraf is een verzoek om vrijspraak. Rechter Roel den Otter combineert de juiste waarschijnlijkheden en hij spreekt Rick vrij. (jurgenswart/andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.