Twee paar Dolce Gabbana schoenen als eerste over de A12

NL-A12ARNHEM – De advocaat generaal eist 105 dagen gevangenisstraf tegen de 20-jarige Nouredinne C. C.zou zich schuldig hebben gemaakt aan een inbraak in Zeist. Die straf heeft C. 5 maanden geleden ook al gekregen van de rechtbank in Utrecht. En Utrechtse zaken komen zoals beloofd binnen een half jaar in hoger beroep in Arnhem.

struikgewas

C. werd samen met een medeverdachte opgepakt toen hun auto stopte bij het struikgewas waar de buit van de inbraak lag verborgen. Volgens C.moest hij daar toevallig plassen en werd hij geheel ten onrechte door de politie in de kraag gepakt.

bewijs

Zijn advocaat Jan Peter van Schaik voerde ook nog een serieus bewijsverweer. In de woning zijn sporen van Dolce Gabbana schoenen, maat 43 en 44, gevonden, C. heeft schoenmaat 44. De medeverdachte maat 43. Maar volgens Van Schaik is de politie de fout in gegaan met zeker stellen van deze bewijsmiddelen. De schoenen maat 44 lijken toe lijken te behoren aan de medeverdachte. Dat klopt niet en Van Schaik vraagt vrijspraak.

A12

De officier van justitie in Utrecht eiste op 13 augustus 180 dagen cel tegen C. wegens 2 inbraken. De rechtbank schrapte een inbraak. In deze eerste A12 zaak is de uitspraak op 21 januari. (jurgenswart/andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.