Eigenwijze rechters compenseren onrecht

midden1 2012UTRECHT – De rechtbank legt de 20-jarige Hasan A. conform de eis 4 maanden op waarvan 2 voorwaardelijk wegens stalking en vernieling en allerlei contact en gebiedsverboden. Maar het leukste stukje van dit vonnis van rechter Paul Waarts staat  op een plek waar de meeste lezers al lang zijn afgehaakt. In het stukje over de vordering va  de benadeelde partij.

liefde

Hasan heeft krassen gemaakt op de auto van de familie van Thomas. Hasan zag Thomas als een concurrent in de liefde. De familie eiste 1420 euro schadevergoeding voor die krassen. Voordat de krassen gerepareerd werden, ging de auto in vlammen op. Niemand twijfelt eraan dat Hasan die auto in brand heeft gestoken. Alleen is er geen millimeter wettig bewijs. Hasan wordt er niet eens voor vervolgd.

schadevergoeding

De familie eiste toch 1420 euro schadevergoeding, maar de officier liet deze slachtoffers in de kou staan. Omdat de auto niet meer bestaat, is de familie is niet ontvankelijk in haar verzoek om schadevergoeding. Dat is erg onrechtvaardig. Een creatieve rechtbank oordeelt dat die schade gewoon is geleden. De auto in waarde is verminderd door de vernielingen van Hasan. Hasan moet die schade vergoeden. De rechtbank wijst het bedrag van 1420 euro  toe aan de familie van Thomas. Hulde. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

4 januari 2012 Onrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.