500 uur werkstraf

winterjasUTRECHT – Wie te laat de rechtszaal binnen komt, die ziet alleen de rug van Martin en hoort alleen zijn plezierig stemgeluid. Hij klinkt als een man bij wie je zonder problemen een televisie zou aanschaffen. Dat is schijn want als Martin zich na de zitting omdraait op weg naar zijn taakstraf, toont zijn rode opgezwollen gezicht de sporen van 20 jaar heroineverslaving.

wildplassen

Een paar jaar geleden heeft justitie grote schoonmaak gehouden.Martin kreeg 500 uur taakstraf voor talloze gebiedsverboden wildplassen en allerlei ander vervelend gedoe. Hij is nu bezig met het uitvoeren van al die taakstraf.

huisje

Volgens de reclasseringsmedewerker zijn alle behandelingen tot nu mislukt. Martin heeft al 2 keer ISD uitgevoerd. Het enige dat lukt is op tijd de huur betalen zodat hij zijn huisje nog niet is uitgezet. Martin doet wel zijn best want in november probeerde hij een winterjas te stelen. Hij nam het ding mee naar zijn woning., Tegen de politie zei hij dat zijn geld op was.

gevangenis

De officier van justitie vindt het echt voldoende. Zij eist bijna 3 maanden cel .Advocaat Wouter van de Velde vraag de rechter nog een keer clementie te tonen. Wie in Nederland is erbij gebaat om deze man uit zijn huisje te zetten. Dat maakt het alleen maar erger, betoogt de advocaat.

taakstraf

Rechter Mirjam Oostendorp is aan handen en voeten gebonden door een wangedrocht van een wet, de wet beperking taakstraffen. Niemand mag binnen 5 jaar 2 keer een taakstraf krijgen voor hetzelfde soort feit. Maar vreemd genoeg .valt Martin niet onder deze wet omdat hij zijn laatste taakstraf nog niet heeft afgemaakt. Rechter Oostendorp mag een taakstraf opleggen en dat is natuurlijk een omen. Zij legt 160 uur op.. Martin belooft nog een keer beterschap. Wie hem alleen hoort, gelooft hem onmiddellijk. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.