Geen speeltuin

Utrecht-20121207-00454UTRECHT – Peter trekt slecht weer aan. De eerste zitting werd verstoord door sneeuw die een maand bleef liggen. Zijn advocate Francine den Hertog wist de politierechter vorige keer te overtuigen om de zaak uit te stellenDe stormachtige sneeuwbuien die over het land trekken hebben hem vandaag niet thuisgehouden. . Peter is het inderdaad niet mee eens dat hij wordt beschuldigd van het verlaten van de plaats van de aanrijding.

stokken

Peter houdt vol dat hij 2 jongens tegenkwam die met stokken op de fiets naar elkaar sloegen. Hij riep: het is hier geen speeltuin. Hij reed hard weg. Toen hij achteromkeek zag hij een jongen op de grond liggen.Er zijn 2 getuigen die geen stokken hebben gezien. Ze hebben alleen gezien dat Peter met veel gierende motor de jongens sneed en dat hij vervolgens hard wegreed.

boete

Volgens mij raakte u geirriteerd omdat die jongens midden op de weg heel langzaam reden, concludeert officier van justitie Ester Lodder. Zij weegt mee dat Peter weinig geld heeft en ze laat het bij een boete van 1000 euro. Dat vindt de officier een cadeautje voor Peter.

rijbewijs

Advocate Den Hertog wijst erop dat de arme Peter na 50 schadevrije jaren zijn rijbewijs is kwijtgeraakt. Het is afgepakt. Toen heeft hij veel geld gestoken in een poging het opnieuw  te halen. Maar dat is niet gelukt. Peter is ongeschikt verklaard.Dat heeft Peter al veel geld gekost.

Zij betoogt dat Peter, die door een hersenbloeding enigszins verward is, helemaal niet wist dat hij een fietser had aangereden. Ze vraagt een vrijspraak. De rechter is het alleen met advocate eens dat Peter recht heeft op een lagere boete. Ze legt 500 euro op die Peter ook nog in 5 termijnen mag betalen. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

7 december 2012 Sneeuw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.