Een handicap die niets uitmaakt en een leugen die loont

utrecht-20120328-001492UTRECHT – De rechtbank veroordeelt de 48-jarige Ewald tot 4 jaar gevangenisstraf wegens een overval op een alleenstaande boer. Ewald heeft aangevoerd dat hij fysiek niet in staat is om een overval te plegen. Rechter Margot Somsen veegt het  verweer van Ewald van tafel. Ewald die last heeft van conversie, woonde rechtszaak bij liggend op een stretcher.

verlamd

Maar de rechtbank stelt vast dat Ewald tijdens de overval alleen last had van een verlamde linkerarm. Met 1 arm kun je best een overval plegen, vertelt rechter Somsen. De overvaller legde zijn pistool weg voordat hij zijn slachtoffer vastbond. Dat past bij een verlamde arm, vindt Somsen.

Over de show die Ewald daarna heeft opgevoerd, laat de rechter zich niet eens uit. Ewald heeft al maanden niet bewogen, maar de huidige toestand van de verdachte heeft niets met die overval te maken besluit Somsen.

leugen

Vriendin Natasja die op de zitting de ene leugen na de ander vertelde, ontsnapt wel. Natasja  mag concluderen dat liegen loont. Rechter Somsen leest voor dat er sterke aanwijzingen zijn dat Natasja de overvaller op het spoor heeft gezet. Maar er is geen bewijs en Natasja wordt volledig vrijgesproken. De officier had tegen Ewald 5 jaar geëist en tegen Natasja 1,5 jaar. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

25 januari 2013 Een liggende verdachte met conversie en een prostituee die de hele dag liegt

2 november 2012 Een overvaller die conversie simuleert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.