Geldezeldrijver

leeuwarden 59bf8caff1ec252d58114176e3224eddLEEUWARDEN – De advocaat generaal eist 2 jaar gevangenisstraf tegen een de 24-jarige S.V. uit Hilversum wegens witwassen en deelname aan een misdadige organisatie. V. stuurde een groep geldezels aan.

phishing

De bende van V. stuurde emails rond die leken op een e-mail van een bank. Gedupeerden van deze phishing gaven hun wachtwoorden zonder problemen af via de mail. De bende schreef het geld over op de rekening van zogenaamde geldezels die V. had geronseld.  Tientallen geldezels kregen een werkstraf van de officier.

cel

V. moest van de rechtbank conform de eis 2 jaar naar de cel. Zijn advocaat Dennis Vlielander ging in hoger beroep omdat hij het er zoals gewoonlijk niet mee eens was. De uitspraak is op 28 februari. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

3 juli 2012 Twee jaar voor phishing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.