Hof zet halsstarrige ontvoerder vast tot 9 jaar oude dochter meerderjarig is

kaart-ress-Arnhem-Leeuwarden-klein2ARNHEM – Het gerechtshof geeft de 45-jarige Mustafa E. nog eens 4 jaar gevangenisstraf wegens de ontvoering van zijn dochter naar Soedan. Die straf is fors lager dan de advocaat generaal had geëist, maar het hof kiest ervoor om E. binnen te houden tot op de dag dat zijn dochter meerderjarig is. Het in 2003 geboren meisje kan, zo gauw zij 18 jaar is, zelf beslissen of haar toekomst in Soedan ligt, denkt het hof. Haar vader zal op dat moment 14 van die 18 jaren achter de tralies hebben doorgebracht.

Soedan

E. ontvoerde het meisje 6 jaar geleden naar Soedan toen zijn vrouw wilde scheiden. Alle rechters ook in Soedan hebben hem bevolen het meisje terug te brengen. Maar er gebeurt niets. E. zegt dat hij er niets aan kan doen vanuit de gevangenis. Hij is al veroordeeld tot bijna 9 jaar cel vanwege een ontvoering in 2007.  Maar het hof houdt hem verantwoordelijk. Hij krijgt er nu straf bij voor de periode na 2007. E. zit al 5 jaar vast en hij moet nu nog 8 jaar.

periode

Raadsman Hardonk had aangevoerd dat de verdachte voor dezelfde feiten wordt vervolgd maar dat vind het hof niet. Het gaat steeds een andere periode, stelt het hof vast. Ook betoogde de advocaat dat het openbaar ministerie niet ontvankelijk zou moeten zijn. Het doel van de vervolging is de terugkeer van het meisje uit Soedan. Dat mag niet, meende de raadsman. Het hof ziet dat anders

duurzaam gescheiden

Het hof heeft bij de straftoemeting in het bijzonder in aanmerking genomen dat door het gedrag van de E. moeder en dochter duurzaam zijn gescheiden. De gevolgen van deze schending zijn voor zowel moeder als dochter bijzonder ingrijpend. De een moet door het leven zonder haar kind en de ander is verstoken van de dagelijkse zorg van haar moeder. Dit moet voor beiden moeilijk te bevatten zijn. Dit geldt te meer nu er meerdere rechterlijke uitspraken liggen waarbij is bepaald dat de dochter onder het wettig gezag van moeder dient te worden gebracht. Verdachte weigert echter halsstarrig zijn medewerking te verlenen aan een hereniging tussen moeder en dochter. Het hof rekent verdachte dit ernstig aan. (andereverhalenuitderechtbank.nl)_

lees ook

4 februari 2013 Ontvoering dochter naar Soedan eis 7 jaar

14 december 2012 3 jaar erbij voor koppige moslim

30 november 2012 Een koppige en fanatieke moslim

30 oktober 2012 Wat iedere vader moet doen

16 oktober 2012 Het langdurig lijden van de moeder wiens dochtertje is ontvoerd naar Soedan

10 oktober 2008 Vijf jaar voor ontvoering kind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.