De laatste raadkamer beslissing in doodschoppen grensrechter Richard Nieuwenhuizen

richard697215863_thumbLELYSTAD – De raadkamer van de rechtbank verlengt het voorarrest van 4 jongens en 1 man met 30 dagen. Vorige week werden ook al 3 jongens 1 maand langer vastgehouden. De groep van 7 verdachten, 6 spelers en 1 vader van voetbalclub Nieuw Sloten, zou betrokken zijn bij het doodschopppen van grensrechter Richard Nieuwenhuizen in Almere

Richard Nieuwenhuizen

Nieuwenhuizen werd na de wedstrijd tussen het team van zijn zoon van Buitenboys uit Almere in elkaar geschopt door spelers van tegenstander Nieuw Sloten. Of hij is doodgeschopt door die spelers en die vader dat zal een lastig klusje zijn voor de officier van justitie om te bewijzen. We zagen advocaat Geert Iem Roos bij Nieuwsuur al een voorschot nemen op zijn verdediging.

binnen

Er zijn groot aantal zittingen geweest. Daar zal de advocaat dat ook wel verteld hebben. Maar de rechtbank houdt alle verdachten steeds binnen. Het is tijd voor openbaarheid. Er is een pro forma zitting op 11 maart. De rechtbank wil de zaak voor de zomer inhoudelijk behandelen.

lees ook

17 januari 2013 Doodschoppen grensrechter 1 maand erbij voor 3 spelers van Nieuw Sloten

28 december Nog 3 spelers en 1 voetbalvader een maand binnen

20 december 2012 Eenzame kerst voor jeugdvoetballers Nieuw Sloten

14 december 2012 Ook voetbalvader en 3 spelers Nieuw Sloten in bewaring

11 december 2012 Vierde speler Nieuw Sloten in bewaring na doodschoppen grensrechter

6 december 2012 Doodschoppers grensrechter blijven 2 weken binnen

4 december 2012 Voetballers Nieuw Sloten die grensrechter doodschopten donderdag voorgeleid.

3 december 2012 Doodschoppers grensrechter Buitenboys Almere voorgeleid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.