Inrijden op agent 3 maanden zitten

MiddenUTRECHT – De rechtbank legt de 32-jarige Chaim A. 3 maanden gevangenisstraf omdat hij een agent heeft bedreigd door met zijn auto weg te rijden op het moment dat die agent hem wilde laten stoppen. De officier van justitie had 9 maanden cel geëist.

letsel

Maar de officier noemde het een poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. De rechtbank is het met advocate Claudia Lammers eens dat de snelheid waarmee A. is weggereden te laag was om de agent echt letsel toe te kunnen brengen. Daarom wordt het starten van de motor door A.  juridisch gekwalificeerd als bedreiging.

voorarrest

De rechtbank vraagt zich niet af of A. met een huidziekte wel een werkstraf aan kan. De rechtbank stuurt hem terug naar de cel waar hij nog 2 maanden moet uitzitten. Tenzij A. in hoger beroep gaat en het gerechtshof anders beslist. Het zou zomaar kunnen dat A. vol vertrouwen naar het hof stapt. Dat hof heeft hem eerder in deze zaak uit voorarrest vrijgelaten. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

 

lees ook

15 februari 2013 Nooit geluk met de politie maar gelukkig wel een huidziekte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.