Alle doodschoppers grensrechter blijven binnen maar ze worden wel in het openbaar berecht

richard697215863_thumbLELYSTAD – De rechtbank houdt 7 verdachten, 6 jeugdspelers van Nieuw Sloten uit Amsterdam en 1 voetbalvader nog 2 maanden binnen. De verdachten hebben meegedaan aan het doodschoppen van grensrechter Richard Nieuwenhuizen van Buitenboys uit Almere. Een jonge verdachte blijft vrij.

Richard Nieuwenhuizen

En ook verder is de rechtbank niet echt scheutig op de verzoeken van de advocatuur. Alle advocaten willen een reconstructie. Maar 1 officier stribbelt hard tegen en de rechtbank was het er mee eens dat er zoveel scenario’s zijn dat de zaak alleen maar ingewikkelder wordt door een reconstructie. Wel mogen 2 pathologen een contra expertise doen.

gesloten deuren

En ook het verzoek van de advocaten om de grensrechterzaak volledig achter gesloten deuren te laten plaatsvinden, wijst de rechtbank af. Aan een beperkt aantal journalisten is bijzondere toegang verleend om de zitting via een videoverbinding in een andere zittingszaal te volgen. De drie rechters vinden in deze zaken dat het maatschappelijk belang om ook de samenleving te informeren over de behandeling ter zitting zwaarder weegt dan de belangen van de verdachten. De inhoudelijke behandeling is op 29 mei.(andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

20 februari 2013 De laatste raadkamer beslissing doodschoppen Richard Nieuwenhuizen

17 januari 2013 Doodschoppen grensrechter 1 maand erbij voor 3 spelers van Nieuw Sloten

28 december Nog 3 spelers en 1 voetbalvader een maand binnen

20 december 2012 Eenzame kerst voor jeugdvoetballers Nieuw Sloten

14 december 2012 Ook voetbalvader en 3 spelers Nieuw Sloten in bewaring

11 december 2012 Vierde speler Nieuw Sloten in bewaring na doodschoppen grensrechter

6 december 2012 Doodschoppers grensrechter blijven 2 weken binnen

4 december 2012 Voetballers Nieuw Sloten die grensrechter doodschopten donderdag voorgeleid.

3 december 2012 Doodschoppers grensrechter Buitenboys Almere voorgeleid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.