Over een Marokkaanse jongen die zijn telefoon kapot maakte omdat er een foto van zijn moeder op stond

Utrecht-20120319-00136UTRECHT – Moussa A. wil de rechter Bender doen geloven dat hij zijn telefoon kapot stampte in de verhoorkamer van het politiebureau omdat er een ongesluierde foto van zijn moeder op te zien was. De agenten die de telefoon wilden uitlezen, zouden een foto zien van zijn moeder met onbedekt hoofd. Dat mag niet van mijn geloof, vertelt Moussa aan rechter Bender. Het is een bijzonder originele smoes.

Volkswagen

Toevallig stond er op het toestel ook een foto van een Volkswagen Polo die een nacht eerder was gestolen. Moussa en zijn Polo stonden samen op 1 foto die om 3 uur ‘s nachts kort na diefstal was genomen. Een inbreker die zijn eigen buit kiekt. En hoewel Moussa in de auto wordt aangehouden en er ook nog buit van de inbraak in de Polo ligt, is het onmogelijk om hem aan de inbraak te koppelen. Moussa geeft toe dat hij de auto voor 400 euro heeft gekocht en dat hij wel wist dat deze gestolen was.

heling

Daarmee is het zelfs voor officier Wim Koreman een eitje om heling te bewijzen. De officier eist 80 uur werken en 1 maand voorwaardelijk. Advocaat Bol  vraagt een iets lagere straf.

Dan grijpt rechter Bender zijn kans en maakt de Moussa nog even flink aan het schrikken. Een slecht verhaal vindt Bender. Het is weinig geloofwaardig dat Moussa toevallig met die buit rondreed. Die werkstraf kan ik niet onderuit zegt hij spijtig maar ik maak er wel 2 maanden voorwaardelijk van. Moussa doet op dringend advies van zijn advocaat direct afstand. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.