Opgeleide chauffeur reed onverantwoordelijk

Gerechtshof-LeeuwardenLEEUWARDEN – De advocaat-generaal in Leeuwarden heeft vandaag 1 jaar gevangenisstraf en een rijontzegging van 3 jaar geëist tegen de 37-jarige J.B. uit Kloosterhaar.  B. wordt ervan verdacht een ongeval met dodelijke afloop veroorzaakt te hebben op 12 december 2010 in Hardenberg.

vrienden

De verdachte vervoerde een groep vrienden in een taxibusje. Op een kruispunt botste het taxibusje tegen een personenauto. Eén van de vrienden, een 20-jarige man uit Slagharen, kwam door het ongeluk te overlijden. Bij het ongeluk vielen ook 6 gewonden.

De advocaat generaal verwijt de taxichauffeur roekeloos rijgedrag. De verdachte heeft door een reeks aan verkeersfouten zijn passagiers en medeweggebruikers in gevaar gebracht. De taxichauffeur reed op het bewuste kruispunt te hard, door rood en heeft niet gekeken of de doorgang vrij was. Terwijl juist van een daartoe opgeleide taxichauffeur mag verwacht worden dat hij zijn passagiers veilig vervoert, vindt het openbaar  ministerie.

rechtbank

De rechtbank in Zwolle veroordeelde de verdachte eerder tot 10 maanden gevangenisstraf en ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van drie jaar. De taxichauffeur ging in beroep. Arrest op 26 april 2013. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.