Openbaar ministerie in hoger beroep tegen 4 jaar cel voor 17 jaar oude doodslag op Marcel Kretzer

marcel20kretzer2025-1_thumb_thumbAMSTERDAM – De officier van justitie gaat in hoger beroep  tegen de uitspraak van de rechtbank in de zaak tegen de 38-jarige Richard H. uit Hilversum H. kreeg 4 jaar voor het doodschoppen van de kunstenaar Marcel Kretzer in 1995 in Hilversum.

Marcel Kretzer

De kunstenaar Marcel Kretzer werd na een avondje stappen zwaar mishandeld door twee Hilversummers in het centrum. De politie is in de tussenliggende jaren verschillende keren getipt dat de Richard H. en Johan V. bij de zaak betrokken waren. Toch bleef de zaak op de plank liggen. De 2 verdachten werden in juli na 17 jaar aangehouden. In maart bleek dat de zaak tegen V, was verjaard omdat hij minderjarig was in 1995. V. werd vrijgelaten.

8 jaar

De officier van justitie eiste 8 jaar wegens doodslag tegen H. De rechtbank is veel milder. Het openbaar ministerie gaat in hoger beroep omdat de opgelegde straf geen recht doet aan de ernst van het feit. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

29 oktober 2012 !7 jaar oude moord op Marcel Kretzer aangehouden voor getuigenverhoor

2 augustus 2012 Negentig dagen voor 2 verdachten van 17 jaar oude moord op Marcel Kretzer

19 juli 2012 Ook tweede verdachte moord cold case Marcel Kretzer opgesloten

16 juli 2012 Verdachte 17 jaar oude cold case 2 weken vast tweede verdachte aangehouden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.