Hoger beroep loont voor niet roekeloze taxichauffeur

leeuwarden 59bf8caff1ec252d58114176e3224eddLEEUWARDEN – Het gerechtshof legt de 37-jarige J.B. uit Kloosterhaar 240 uur werkstraf en 2 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf op. Ook mag B. 3 jaar niet rijden. Volgens het hof heeft hij een verkeersongeval veroorzaakt.

verjaardag

B. vervoerde op 12 december 2010 in Hardenberg een groepje vrienden dat de 20ste verjaardag van Jeroen Kerssies vierde. Juist de jarige passagier kwam om het leven toen zijn taxi  een ongeluk veroorzaakte. B. herinnert zich niets maar volgens getuigen reed hij levensgevaarlijk.

roekeloos

De rechtbank legde al 10 maanden cel op. De advocaat generaal eiste in hoger beroep 1 jaar. Maar het hof vindt niet bewezen dat B. roekeloos heeft gereden. Een gevangenisstraf is op zijn plaats maar gezien de persoonlijke omstandigheden van B. –hij werkt hard en hij heeft veel schulden- kiest het hof voor een werkstraf. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

15 april 2013 Goed opgeleide chauffeur reed onverantwoordelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.