Kibbelende bewindvoerders

Utrecht-20130304-00474UTRECHT – De afspraken tussen de bewindvoerders Johannes Goudriaan en Antonius Kuijper over hun samenwerking staan niet op papier. Dat is een bron van conflicten als die samenwerking klapt. Het leidt zelf tot een kort geding waarin Goudriaan rectificatie eist van alle vale beschuldigingen die Kuijper naar de rechtbank Oost Brabant heeft gestuurd.

financiën

Ze werkten samen. Er was alleen een afspraak over de financiën. Die afspraak was volgens Goudriaan afgedwongen door Kuijper. Hij moest 40 procent van zijn inkomsten afdragen en daar kreeg hij dan administratieve ondersteuning voor.

zelfstandig

Goudriaan wilde weg. Hij had een stapels dossiers verzameld die hij mee zou nemen. Maar bij het tekenen van de overdracht ging het mis tussen de heren. Tussen die dossiers zat een brief. In die brief ging Kuijper ermee akkoord dat dossiers die op zijn naam stonden aan Goudriaan werden overgedragen.

fraude

Kuijper weigerde te tekenen. Volgens Kuijper had Goudriaan die er listig tussen gestopt zodat Kuijper die ongelezen zou tekenen. Hij verscheurde de brief. Daarna stuurde Kuijper een brief naar de rechtbank Oost Brabant waar de zaken liepen dat Kuijper zich schuldig had gemaakt aan fraude.

Dat is natuurlijk een dodelijke actie in een klein wereldje. Goudriaan eist een rectificatie. Hij wil op een brief van het briefpapier een rectificatie gaat naar de rechtbank en alle klanten. Ook wil Goudriaan 10.000 euro, geld dat Kuijper hem nog schuldig zou zijn.

Voorzieningenrechter Wachter laakt al tijdens de zitting de actie van Kuijper, die er niet is omdat het verhinderdagen  was. Verder probeert de rechter vooral te bemiddelen maar dat lukt niet. Uitspraak 17 mei. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.