Ondanks al die liquidaties toch maar een werkstraf voor hennepteelt

Utrecht-20130304-00474UTRECHT – De rechtbank veroordeelt de 30-jarige Richard B. tot 180 uur werkstraf en 3 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. De rechtbank ontneemt Richard ook 97.000 euro en dat zal hem meer pijn doen dan die paar weekjes werken.

hennepplanten

Volgens de rechtbank heeft Richard met anderen 2 keer geoogst met een plantage met 590 planten. De anderen –Marokkanen volgens de buren- zijn niet gepakt. Op het papiertje dat is gevonden tussen hennepafval op een recreatieterrein was gestort, stond alleen het adres van Richard.

smoes

Richard heeft een onzinnige smoes. Hij was alleen betrokken bij het inrichten van de plantage. Daarna is hij alleen weer in beeld gekomen toen hij zijn woning terug wilde. De rechtbank gelooft daar niets van.

De rechtszaak tegen Richard is dit najaar te zien in de serie De rechtbank. Dit inspireerde de officier tot een forse eis. De officier haalde er alles bij. De hennephandel is goed voor tientalellen liquidaties per jaar. En daarom verdiende Richard een gevangenisstraf van 4 maanden waarvan 1 voorwaardelijk. Raadsman Joop van de Beek kwam beter in de buurt. Hij vroeg 120 uur werkstraf.

strafblad

De rechtbank onder leiding van Jan Krol weegt het blanco strafblad van de verdachte zwaar mee bij de straftoemeting. De rechtbank beschouwt Richard als first-offender en daarom krijgt hij een werkstraf. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

18 april 2013 25 Liquidaties per jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.