Het openbaar ministerie eist een onvoorwaardelijke werkstraf tegen uitvinders van de geautomatiseerde wc rol

Twitter_avatar_biggerARNHEM – De advocaat generaal eist 80 uur werkstraf waarvan de helft voorwaardelijk tegen 41-jarige Matthijs S. en zijn 40-jarige zakenpartner.,Het openbaar ministerie acht bewezen dat de 2 mannen fraude hebben gepleegd om hun uitvinding, een geautomatiseerde wc rol, te kunnen ontwikkelen.

bedrijfspand

De 2 mannen hadden de taxatierapporten van hun bedrijfspand vervalst. Ze kregen daardoor meer geld van de bank. Ze waren ervan overtuigd dat ze dat geld razendsnel terug zouden verdienen met hun uitvinding. De officier van justitie in Utrecht eiste een geheel voorwaardelijke werkstraf omdat de 2 mannen failliet zijn gegaan en diep in de schulden zitten. De rechtbank dacht daar anders over. De fraude was maatschappelijk ontwrichtend vond de rechtbank en daarom een zwaardere straf waard.

bank

Advocate Frederique ten Berge ging in hoger beroep. Zij vindt dat de bank wel heel gemakkelijk en zonder controle geld hebben gegeven aan de uitvinders. Zij kan het verhaal van de Utrechtse officier aan het hof vertellen. Maar ze krijgt geen steun van de advocaat generaal, want het openbaar ministerie is van gedachten veranderd. Het hof doet over 2 weken uitspraak. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

14 juli 2012 Eigenwijze rechters zetten de uitvinders van de geautomatiseerde wc rol toch aan het werk

 27 juni 2012 Valsheid in geschrifte door uitvinders van een geautomatiseerde wc rol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.