Verdachte grootste cyberaanval ooit in bewaring

sh-logo-twitter_biggerROTTERDAM – De rechter commissaris in Rotterdam houdt de 35-jarige Sven K. 2 weken binnen. K.zou met zijn bedrijf achter de grootste cyberaanval ooit zitten.

Spamhaus

K. is eigenaar van Cyberbunker. een hostingprovider. Zijn bedrijf is door Spamhaus op de zwarte lijst gezet. Spamhaus is een non-profit organisatie, die probeert de overlast door spammers te verminderen. K. zou vervolgens de grootste cyberaanval ooit hebben georganiseerd.

Het openbaar ministerie beschuldigt K. nu van zware internetaanvallen op de non-profitorganisatie Spamhaus. Deze zogenoemde DDoS-aanvallen zijn ook uitgevoerd op partners van Spamhaus in de Verenigde Staten, Nederland en Groot-Brittannië.

Spanje

Het Landelijk Parket heeft K. eind april in Spanje op laten pakken.Spanje heeft hem uitgeleverd. Het Nederlandse onderzoek naar de DDoS-aanvallen op Spamhaus loopt nog volop en wordt uitgevoerd door het Team High Tech Crime van de politie. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.