Gratis proeftijd

oranje versieringUTRECHT – De 27-jarige Rob heeft tijdens Nederland Denemarken -dat lijkt langer geleden dan de gewonnen EK-finale in 88, maar het was 3 jaar geleden in Zuid Afrika- een bezoeker van het café van zijn ouders een tand uit de mond geslagen. Dit zien we vaker in de rechtbank: wie als eerste aangifte doet is voortaan voor justitie slachtoffer en wordt met koffie onthaald. De andere partij is verdachte en de klos. Maar gelukkig heeft deze zaak heel lang op een plank gelegen.

oranje

Het slachtoffer maakte deel uit van een groep die in het café de oranjeversiering naar beneden stond te te trekken. De vader van Rob greep in. Maar Robs vader werd op de grond gegooid en Rob sprong ertussen. Hij deelde een paar klappen uit en het slachtoffer was een tand kwijt.

TOM

Het probeerde eerst met een TOM-zitting. als Rob nou 200 euro voor die tand zou betalen dan zou de zaak niet voorkomen. Maar Rob heeft daar geen zin in, want hij vindt dat hij zijn vader moest beschermen. Nu komt de zaak op zitting en de officier noemt dit volkomen terecht geen noodweer. Zij eist 200 euro schadevergoeding voor de gebroken tand en 300 euro boete  wegens mishandeling.

verstek

Rob is er zelf niet en dat werkt vandaag niet tegen hem. Misschien had hij zijn eigen glazen wel ingegooid De rechter weet alleen dat er de afgelopen 3 jaar geen strafbare feiten zijn bijgekomen. Hij heeft gratis in een proeftijd gelopen. 

Politierechter Van Kalveen oordeelt dat de schade moet worden vergoed. Zij wijst de schadevergoeding toe en vanwege de onrust in het cafe legt zij de boete geheel voorwaardelijk op. Dat lijkt onlogisch omdat zij vanwege de onrust eigenlijk de schadevergoeding zou moeten schrappen. Maar het voelt rechtvaardig. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Een gedachte over “Gratis proeftijd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.