Geen straf voor FC Utrecht supporters

FC UtrechtUTRECHT – De rechtbank verklaart het openbaar ministerie niet ontvankelijk in de vervolging van 3 supporters van FC Utrecht. Een 23-jarige man uit Houten en 2 broers uit dezelfde leeftijdsklasse uit dezelfde plaats krijgen geen straf voor geweld tegen NS medewerkers na de wedstrijd FC Utrecht tegen Liverpool. De rechtbank noemt de vervolging van de 3 supporters willekeurig en niet redelijk.

Liverpool

De verdachten maakten deel uit van een groep supporters die op 30 september 2010 slaags raakte met een groep NS beveiligers. De NS-medewerkers sloegen keihard terug. Volgens de rechtbank zijn de medewerkers van de NS met dat geweld veel te ver gegaan. Een van de broers lag bewusteloos op het spoor. Zijn broer wilde helpen maar hij kreeg een knietje in zijn gezicht. Een andere supporter die op de grond lag is door een groepje NS-medewerkers in elkaar geschopt, terwijl hij op de grond lag.

voorarrest

Advocaat Verheyen vond het niet redelijk dat deze 3 jongens wel zijn vervolgd en de NS beveiligers niet. De officier was het daar niet mee eens,. De officier eiste gevangenisstraf gelijk aan het voorarrest van 1 dag. De rechtbank stelt verbaasd vast dat de officier de vorderingen van slachtoffers om schadevergoeding wel afwijst vanwege eigen schuld. De rechtbank is het met de advocaat eens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.