5 jaar voor coma schoppen

amsterdam (1)AMSTERDAM – De rechtbank veroordeelt een 26-jarige man uit Hilversum tot 5 jaar gevangenisstraf. De Hilversummer heeft op 20 mei 2012 in Hilversum een toen 30-jarige Zweed in coma geschopt, De Zweed heeft blijvend hersenletsel; opgelopen.

pinautomaat

Het slachtoffer kreeg na een taxirit ruzie met de chauffeur. Hij gaat samen met de taxichauffeur op zoek naar een pinautomaat. Als ze terugkomen, ziet de taxichauffeur dat zijn auto is beschadigd. Hij wordt boos op het slachtoffer. Op dat moment komt de Hilversummer en een vriend aanlopen. Als ze op de parkeerplaats de twee mannen zien ruziën loopt de verdachte direct op ze af en slaat het slachtoffer tegen de grond. Vervolgens stampt hij hem een paar keer hard op het hoofd. Het slachtoffer lag 2 weken in coma.

ontkennen

De straf is gelijk aan de eis. De rechtbank ziet geen strafverminderende omstandigheden, omdat op geen enkele wijze verantwoordelijkheid heeft genomen en het stampen op het hoofd van slachtoffer, Ook is verdachte in het verleden eerder veroordeeld voor geweldsdelicten en heeft de Hilversummer geen inzicht in zijn persoon willen verschaffen door niet mee te willen werken aan de totstandkoming van een rapport door het Pieter Baan Centrum en door de reclassering. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

27 juni 2012 Drie maanden binnen blijven voor geweld tegen Zweed in Hilversum

15 juni 2012 Twee weken voorarrest voor Hilversummer die Zweed bijna dood schopte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.