Twee volle patronen zijn onvoldoende voor voorbedachten raad kickboksgalamoord

wfca-banner_thumbDEN BOSCH – De rechtbank veroordeelt de 32-jarige Siamak S. tot 16 jaar gevangenisstraf wegens doodslag. De officier van justitie had 20 jaar cel geest wegens moord. Maar de rechtbank spreekt S. daarvan vrij.

kickboksgala

S. schoot op een kickboksgala in Zijtaart een promotor neer. Op het gala ontstond ruzie en S. schoot de man neer met wie hij al vaker overhoop had gelegen. De officier noemde het moord. De officier was vooral boos omdat het gebeurde op een plek waar ook jonge kinderen waren. S. zei dat hij schoot omdat hij bang was dat zijn slachtoffer een vriend zou vermoorden.

hoger beroep

De rechtbank maakt er doodslag van. Advocaat Yannick Quint laat optekenen dat hij hoger beroep overweegt omdat de straf voor doodslag wel heel hoog uitvalt. Daar heeft hij een punt.

Maar een hoger beroep is niet zonder risico want de rechtbank Oost Brabant is erg vriendelijk voor deze verdachte. Er lagen 2 volle patronen op een tafel. Dat duidt op het doorladen van het moordwapen. Een belastende verklaring van een agent veegt de rechtbank van tafel. Het feit dat S. met een geladen pistool naar het vechtsportgala is gegaan, zou bij sommige rechters al voldoende bewijs zijn voor moord. Wie weet wat een gerechtshof doet. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

19 februari 2013 Noodweer bij kickboksgala

28 november 2012 Schutter kickboksgala Zijtaart naar Pieter Baan Centrum

13 november 2012 Schutter kickboksgala Zijtaart 2 weken binnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.