Spong wil met de rechtbank naar de coffeeshop

spongUTRECHT – Marianne Kristel deed op 2 maart 2012 wat ze volgens advocaat Gerard Spong al 30 jaar lang elke dag doet. Ze bevoorraadde haar 2 coffeeshops in het centrum van Utrecht. Ze had 1444 gram in haar auto liggen om in de shops af te geven.

Gerard Spong

De zus van de overleden actrice Sylvia Kristel werd aangehouden omdat ze door rood reed. De agenten roken weet. Voor de politie was het heel duidelijk dat de coffeeshophoudster meer vervoerde dan wordt gedoogd. Het is goed volgens Spong dat de politie zijn werk doet. Maar de officier die vervolgens besloot om haar te gaan vervolgen, zit helemaal fout zegt Spong.

ontvankelijk

Hij wil dat de officier niet ontvankelijk wordt verklaard. Marianne Kristel mocht ervan uit gaan dat zij niet zou worden aangehouden, zegt Spong. Om zijn verhaal te onderbouwen wil hij de laatste 3 hoofdofficieren, de laatste 2 burgemeesters en een serie ambtenaren als getuigen laten opdraven. Hij stelt ook voor om samen met de rechtbank een schouw uit te voeren. Zodat de rechters zelf de coffeeshops van Kristel in bedrijf kunnen zien.

officier

Officier Ester Lodder houdt het graag simpel. Niemand van het OM heeft een toezegging aan Marianne Kristel gedaan. Zij is ontvankelijk vindt Lodder. Zij stelt voor met de getuigenverhoren te wachten tot na 3 juli. Dan doet de Hoge Raad uitspraak in de vergelijkbare Checkpoint zaak. De rechtbank doet op 28 juni al uitspraak over deze verzoeken. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

15 november 2012 De hypocrisie van 1,5 kilo hennep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.