Skimoord definitief

IMG_1268 (1)DEN HAAG – De Hoge Raad laat de veroordeling voor de skimoord in stand. Het gerechtshof in Arnhem veroordeelde de 2 verdachten in deze zaak, allebei Ricardo genaamd, tot 7 jaar gevangenisstraf wegens doodslag.

De 2 Ricardo’s hebben tijdens een wintersport in Tsjechië een vriend neergestoken. De 3 mannen  kregen ruzie om een meisje. Er brak een vechtpartij uit tussen de Ricardo’s en hun vriend. De Ricardo’s herinneren zich niets.

Willem Jan Ausma.

Advocaat Willem Jan Ausma die een van de Ricardo’s verdedigt, stelde cassatie in . Volgens Ausma was het arrest onvoldoende gemotiveerd. Dat zou ook gelden voor het verwerpen van het beroep op noodweer. De Hoge Raad ziet geen gronden voor cassatie en doet de zaak verkort af (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

26 april 2012 Straf voor Ricardo zal in cassatie niet hoger worden

 6 april 2012 Berouwvolle Ricardo’s krijgen jaar terug voor skimoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.