Gerechtigheid deel 3 voor rechters Kalbfleisch en Westenberg

pieter kalbfleischARNHEM -  Het Openbaar Ministerie  gaat niet in cassatie tegen de vrijspraak van twee oud-rechters Pieter Kalbfleisch en Hans Westenberg die verdacht werden van meineed. Na bestudering van de arresten ziet het OM onvoldoende aanknopingspunten voor een vruchtbare cassatie.

Pieter Kalbfleisch

De hele rechtszaak tegen de liegende rechters is niet meer dan een meineedzaakje dat een beetje politierechter op een middagje afwerkt met hetzelfde resultaat. In het dossier is geen gram bewijs te vinden. Het is een beetje uit de hand gelopen.

Het hele circus begon met een ongunstig vonnis van rechter Hans Westenberg in een zaak van projectontwikkelaar Chipshol. Westenberg kreeg een meineedbeschuldiging aan zijn broek. Volgens Chipshol zou Westenberg de zaak ook nog via collega Pieter Kalbfleisch toegespeeld hebben gekregen omdat Kalbfleisch bevriend was met de tegenpartij van Chipshol.

Onder ede bevraagd, ontkenden de rechters dat  Vervolgens werden de 2 liegende rechters beschuldigd van meineed, maar zij werden door de rechtbank in Utrecht en door het gerechtshof in Arnhem vrijgesproken. Het openbaar ministerie had een werkstraf geëist.

cassatie

De advocaat generaal concludeert nu dat de uitspraak onvoldoende juridische aanknopingspunten biedt om cassatie in te stellen.De Hoge Raad kijkt uitsluitend of het recht juist is toegepast dan wel of de procedures op de juiste wijze zijn gevolgd. Het gerechtshof is tot de vrijspraak gekomen door waardering van het bewijsmateriaal. Het hof heeft geconcludeerd dat  niet tot het oordeel kan worden gekomen dat verdachten in strijd met de waarheid hebben verklaard, omdat de feitelijke toedracht niet kan worden vastgesteld. Bewijswaardering is voorbehouden aan de feitenrechter en biedt geen aanknopingspunt voor cassatie. Het hof heeft de vrijspraak daarnaast voldoende en niet onbegrijpelijk gemotiveerd.

onherroepelijk

De vrijspraak van de 2 rechters is hiermee onherroepelijk. De grote winnaars in deze zaak zijn de advocaten van de 2 vrijgesproken rechters. Deze advocaten kunnen nu onbekommerd hun rekeningen indienen bij de belastingbetaler. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

13 juni 2013 Gerechtigheid deel 2 voor Kalbfleisch en Westenberg

30 mei 2013 Openbaar Ministerie eist in hoger beroep werkstraf tegen liegende rechters

28 mei 2013 Chipshol haalt bakzeil bij hof geen omkoping door Kalbfleisch

10 april 2013 Chipshol beukt weer tegen de niet liegende rechter

5 december 2012 Openbaar Ministerie in beroep tegen vrijspraak niet liegende rechters Westenberg en Kalbfleisch

23 november 2012 Gerechtigheid voor de niet liegende en niet bevriende rechters Kalbfleisch en Westenberg

9 november 2012 De vrouwen van de liegende rechter Pieter Kalbfleisch knopen hem op

24 oktober 2012 Liegende rechter wordt huilende rechter

l3 september 2012 De rechtszaak tegen de liegende rechters steunt op een vergeetachtige getuige

16 mei 2012 Liegende rechters die knagen aan de hoekstenen van het recht in het beklaagdenbankje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.