Een onwillige getuige

utrecht-20120327-00147 (1)UTRECHT – De 31-jarige Abdelsses A. zit een straf van 9 maanden uit voor heling. Er is een kleinigheidje blijven staan. Hij moet nog afrekenen voor vanwege het mishandelen en bedreigen van zijn ex-vriendin. Volgens de officier heeft de verdachte zijn ex aan de haren getrokken, gestompt en bedreigd. Dit deel van de zaak is aangehouden om het slachtoffer te laten ondervragen

getuige

De rechter commissaris heeft de vrouw 2 keer opgeroepen om maar ze is 2 keer niet  verschenen. Dat mag niet in Nederland. Een getuige moet komen. De zaak wordt nog een keer voorgebracht om aan Cem Polat de advocaat van de verdachte te vragen wat hij daarvan vindt.

zielig

De verdediging wint waarschijnlijk het meest als de vrouw niet komt terwijl hij wel om haar heeft gevraagd. Als ze wel komt, loopt de verdachte ook nog allerlei risico’s. De rechtbank kan het slachtoffer zielig vinden en de straf kan hoger uitvallen.Maar zonder getuige is een veroordeling zeker.

Polat zegt tegen de rechtbank dat hij zijn verzoek om de getuige herhaalt. De rechtbank geeft een bevel medebrenging af. De vrouw zal op 9 juli door de politie in alle vroegte van haar bed zal worden gelicht. Ze mag dan een paar uur in de cel wachten tot ze door de rechter commissaris wordt gehoord. Op 12 juli, gaat de zaak tegen A. verder. (anderverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.