Openbaar Ministerie blijft jagen op een dure schadevergoeding

images1 LEEUWARDEN – De advocaat generaal eist tegen 10 verdachten die betrokken waren bij de beroemde facebookrellen in Haren een schadevergoeding van werkstraf en een voorwaardelijke boete van 600 euro. Met als bijzondere voorwaarde dat de verdachte 500 euro in een fonds voor de slachtoffers van de facebookrellen in Haren moeten storten.

facebook

De rellen ontstonden toen duizenden feestvierders verschenen op een verjaardagsfeestje van een meisje dat haar uitnodiging va facebook had verspreid. Het openbaar ministerie kreeg die vergoeding bij de eerste veroordelingen niet. In al die zaken is het openbaar ministerie in hoger beroep gegaan, Het gerechtshof oordeelde in november al dat het openbaar ministerie in een eerste spoedappel al dat het openbaar ministerie recht had op die vergoeding. Volgens het om hebben een aantal relschoppers onder dreiging van een hoger beroep nu ook betaald.

belastingbetaler

De vraag blijft of dat netto iets oplevert voor de overheid. Van de mogelijke winst van vandaag –5000 euro-kunnen niet eens de drukkosten van het rapport Cohen worden betaald. Bovendien zullen de meeste verdachten wel een toevoeging procederen en dat kost de belastingbetaler al handen vol geld. Dan blijft er niet veel over voor de belastingbetaler. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

22 november 2013 Facebookrelschoppers moeten toch schadevergoeding betalen

8 november 2012 Openbaar ministerie probeert toch schadevergoeding facebookrellen binnen te halen

8 oktober 2012 Facebookfeestje eindelijk afgelopen

25 september 2012 5 verdachten Facebookfeestje Haren blijven in de cel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.