Vrijspraak moord en doodslag op Nathalie van Poelgeest eis 12 jaar

nathalie-van-poelgeest_thumb LELYSTAD – Geert Iem Roos pleit Dennis H. vrij van de moord Nathalie van Poelgeest. Hoewel er zoveel rook was dat de officier 12 jaar eiste.

Voor de rechtbank staat vast dat verdachte in de bewuste nacht aanwezig was in de woning van Nathalie en dat hij bij haar was toen zij dodelijk werd geraakt door een kogel uit een vuurwapen. Hoewel H. bloedsporen heeft verwijderd en kleding, het vuurwapen heeft weggegooid en hij heeft gelogen hoe lang hij in de woning is geweest. Is de rechtbank het met advocaat Geert Iem Roos eens dat het best een ongeluk kan zijn geweest.

Nathalie van Poelgeest

De rechtbank spreekt zoals verwacht de 44-jarige Dennis H. vrij van moord of doodslag op Nathalie van Poelgeest. Het was al een moeizame zaak voor het openbaar ministerie. H. werd al een keer eerder vrijgelaten door het gerechtshof maar nu ziet de rechtbank ook geen bewijs voor een levensdelict. De officier van justitie had 12 jaar geeist wegens doodslag.

schotwond

Nathalie werd op 14 mei 2012 dood aangetroffen in haar eigen woning. Zij was overleden aan een schotwond in haar hoofd. De verdachte verklaarde in de nacht toen Nathalie overleed tegen zijn stiefmoeder dat het om een ongeluk ging. Ze zouden met een wapen hebben gespeeld, toen het plotseling afging.

Ongeluk

Voor de rechtbank staat vast dat verdachte in de bewuste nacht aanwezig was in de woning van Nathalie en dat hij bij haar was toen zij dodelijk werd geraakt door een kogel uit een vuurwapen. Hoewel H. bloedsporen heeft verwijderd en kleding, het vuurwapen heeft weggegooid en hij heeft gelogen hoe lang hij in de woning is geweest. Is de rechtbank het met advocaat Geert Iem Roos eens dat het best een ongeluk kan zijn geweest. .

zwijgrecht

Welke rol verdachte heeft gespeeld bij het afgaan van dat wapen en of hij schuldig is aan de dood van Nathalie heeft de rechtbank niet kunnen vaststellen. Dat de man zich tijdens de zitting voornamelijk beriep op zijn zwijgrecht, kan de rechtbank niet als bewijs tegen hem gebruiken. De rechtbank snapt dat dit niet leuk is voor de familie van het slachtoffer en haar familie.maar bewijs is er nu eenmaal niet. H. krijgt 4 maanden cel voor wapenbezit. Die straf heeft hij al uitgezeten. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

12 juli 2013 Uitspraak moord Van Poelgeest vervroegd.

7 maart 2013 2 Maanden erbij voor verdachte moord op Nathalie van Poelgeest terwijl het volgens advocaat een ongeluk lijkt

21 februari 2013 Verdachte Nathalie van Poelgeest voor de tweede keer in bewaring

18 februari 2013 Verdachte moord Nathalie van Poelgeest opnieuw aangehouden

9 januari 2013 Sectierapport ontbreekt verdachte moord Nathalie van Poelgeest op vrije voeten

30 november 2012 Voorarrest verlengd verdachte moord Nathalie van Poelgeest

19 november 2012 Verdachte moord Nathalie van Poelgeest 14 dagen binnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.