Gooische pyromaan krijgt een jaar per brand

brandweer Gooi AMSTERDAM – De rechtbank veroordeelt de 33-jarige Peter K. uit Laren tot 11 jaar wegens brandstichting. De rechtbank acht bewezen dat deze pyromaan die voornamelijk actief was in het Gooi 11 branden heeft gesticht.

brandweerman

K. is een voormalig brandweerman. Hij stichtte brand in auto´s, huizen en natuurgebieden in Laren en Eemnes. Zijn advocaat had geklaagd dat de verhoren van K. niet goed waren verlopen. De rechtbank heeft al die verhoren uitgebreid bekeken. Zij is tot de conclusie gekomen dat de politie K: eerlijk heeft behandeld. De verdachte is niet uitgeput. Hij is goed bijgestaan door zijn advocaat. En de verhoren zijn correct uitgewerkt.

officier

De officier van justitie had 10 jaar cel geëist. De rechtbank komt tot een hogere straf. De rechtbank weegt zwaar mee dat Laren en omgeving jarenlang in angst heeft geleefd. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

1 juli 2013 Eis 10 jaar tegen brandstichter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.