Crisiscrime zeker niet zitten voor belastingfraude

BelastingdienstARNHEM – Het gerechtshof veroordeelt de 44-jarige Olaf J. wegens belastingfraude tot 240 uur werkstraf en 1 jaar geheel voorwaardelijke gevangenisstraf. De straf was gelijk aan de eis.

belastingdienst

J. kwam met zijn botenhandel in de problemen door de crisis. Hij verzon  een list. Hij deed alsof hij een megaorder had gescoord in het buitenland. Hij deed alsof hij goederen had besteld in Italie. Hij vervalste een grote factuur. Hij diende deze in bij de belastingdienst en hij vroeg de BTW terug. De belastingdienst stortte zonder problemen een paar ton.

officier.

J. bekende alles. Daardoor was de rechtszaak ook heel snel gedaan. De officier van het functioneel parket woog in haar eis mee dat er het geen jarenlange kostbare rechtszaak was geworden. Zij eiste geen onvoorwaardelijke celstraf. De rechtbank in Utrecht dacht daar anders over. De rechtbanl stuurde J. toch 3 maanden naar de cel. J. ging in hoger beroep en het hof is het met het openbaar ministerie eens. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

10 juli 2013 Toch niet zitten voor belastingfraude

8 februari 2013 Zitten wegens belastingfraude

28 januari 2013 Een bedrijf levend houden door de belastingdienst op te lichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.