Doodslag met een legging geen wurgseks

leggingUTRECHT – De rechtbank veroordeelt de 31-jarige Arnold van H. tot 6 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging vanwege doodslag op Ilona ten Hove. Volgens de rechtbank heeft de verdachte zijn vriendin gewurgd met een legging in haar woning in het weekend van 9 tot en met 11 juni 2012.

legging

Van H. verklaarde dat hij door overmatig alcohol- en cocaïnegebruik zich niet meer kon herinneren wat er was gebeurd. De rechtbank gelooft zijn verhaal niet omdat de man in dat weekend onder andere twee keer verdovende middelen kocht bij een dealer, meerdere malen de honden uitliet, telefoontjes pleegde en vuilnis naar de container bracht. In de vuilniszak vond de politie kleding met bloedsporen van het slachtoffer 

stoornis

Van H, heeft niet meegewerkt aan onderzoek door het Pieter Baan Centrum. Desondanks volgt uit de rapportages dat er bij hem  sprake is van een persoonlijkheidsstoornis. De rechtbank legt daarom zes jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging op. De rechtbank legt 3 jaar minder op dan de officier had geëist omdat de rechtbank denkt dat de tbs-behandeling langdurig zal zijn. Advocaat Willem Jan Ausma suggereerde dat er sprake kon zijn van wurgseks maar ook daar ziet de rechtbank geen bewijs voor. (andereverhalenuitdenrechtbank.nl)

lees ook

16 juli 2013 Wurgseks en een liegende en zwijgende verdachte

14 maart 2013 Toch noodzakelijk vertraging moord op Ilona ten Hove

14 februari 2013 Gewurgd met een legging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.