Eis 5 jaar tegen vrouw die man doodstak in beschermd wonen eenheid

om Wetboek_dicht_bigger (1)UTRECHT – De officier van justitie eist 5 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging tegen de 47-jarige Monique van de P. Van de P. stak in een beschermde wooneenheid in Nieuwegein een 68-jarige medebewoner neer.

beschermd wonen

Beiden woonden in een begeleid wonen huis in Nieuwegein van de Stichting beschermde woonvormen Utrecht. Volgens de verdachte ging zij op de bewuste dag naar zijn kamer om te zeggen dat de muziek zachter moest. Daar ontstond een handgemeen waarbij de verdachte met een mes stak. Aan dit fatale treffen ging een aantal incidenten vooraf. 

doodslag

Omdat niet duidelijk is of de verdachte het mes had meegenomen of dat het mes in de kamer van het slachtoffer was, vindt de officier niet moord maar doodslag bewezen. Van noodweer kan geen sprake zijn, vindt de officier. De verdachte heeft het overwicht over de man. Het slachtoffer is een oudere, rustige man die op dat moment niet kon wegkomen. De vrouw daarentegen is niet alleen fors, dronken en boos, ook heeft ze de man eerder die dag bedreigd met geweld.

recidive

Het persoonlijkheidsonderzoek heeft bovendien uitgewezen dat zij lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis en verminderd toerekeningsvatbaar moet worden geacht. Alles overwegende: de ernst van het feit, de ziekelijke stoornis, het geringe ziektebesef, haar hardnekkige neiging tot alcoholgebruik en het hoge recidivegevaar, acht de officier van justitie niet alleen een celstraf van vijf jaar maar met het oog op de bescherming van de maatschappij ook TBS met dwangverpleging geboden. Uitspraak 13 augustus. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

23 februari 2013 Voorarrest verlengd van vrouw die medebewoner neerstak

14 februari 2013 Vrouw die stak in beschermde wooneenheid in bewaring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.