De plaatselijke Holleeder

utrecht-20130131-00458_thumbUTRECHT – De gemeente Laren doet of ik Holleeder ben. Jan G. is hevig verontwaardigd in de rechtbank. Ooit was hij trots dat hij een majestueus pand aan de Brink in Laren had, zoals dat in zijn kringen heet. Maar nu wil Laren hem niet. De burgemeester weigert op het pand een vergunning te geven voor horeca.

belastingfraude

Alleen omdat G. in december door de rechtbank Utrecht tot 16 maanden is veroordeeld wegens belastingfraude die in de miljoenen liep. Een verschil van inzicht met de belastingdienst noemt G. deze veroordeling nog steeds. Hij verkocht camera’s. Hij stuurde de rekeningen naar een bedrijf in Spanje. Hij zorgde er zelfs voor dat de rekeningen vanuit Spanje werden betaald door koeriers met grote bedragen naar Spanje te laten reizen. Hij stak van elke factuur de BTW in zijn zak. Zo word je rijk.

Bibob

Hij verhuurde het pand aan een stel dat 8 ton investeerde om er een restaurant in te openen. Er zat al een restaurant in dat failliet was gegaan. De burgemeester van Laren liet een Bibob onderzoek doen. Dat leverde een rapport van 51 pagina’s en de mededeling van de burgemeester dat dit pand nooit een vergunning krijgt zo lang G. er iets mee te maken heeft. Het restaurant kan niet open en de huurders willen 8 ton zien.

bedrog

Ze willen geld zien omdat ze zich zoals hun advocaat Abeln stelt, bedrogen voelen door G. die wist dat hij een rechtszaak aan zijn broek had en die had dat gewoon moeten melden bij de verhuur. G. moet nu alle schade vergoeden, zegt advocaat Abeln.

75 euro

Het lijkt een eenvoudige zaak en G. heeft een juridisch adviseur in de arm genomen die volgens haar website 75 euro per uur kost. Die adviseur mag hem niet vertegenwoordigen bij een kort geding omdat zij geen echte advocaat is. Maar deze vrouw Woutje Kosterman is niet iemand die zich snel weg laat sturen. Het eerste kort geding eindigde bijna in verstrek omdat er geen advocaat was. Daarna heeft zij het verstek gezuiverd maar nu nemen G. en zijn adviseur toch gewoon het risico om opnieuw niet te mogen spreken door weer zonder echte advocaat te verschijnen. Ze dreigt nu om de, naar eigen zeggen, half dyslectische G. haar pleitnota voor te laten lezen.

akkoord

Rechter Sheila Hagendoorn en advocaat Abeln gaan er tenslotte maar mee akkoord. Mevrouw Kosterman mag het juridisch deel van haar pleitnota voorlezen. Dat juridisch deel staat vol met vuiligheid over de kwaliteit van het restaurant van de eisers, Wie met zoveel modder moet smijten heeft, meestal geen sterke zaak maar dat weten we pas op 21 augustus als de rechter uitspraak doet. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.