Gijzeling jongen uit Overvecht eis 7 jaar

paleis-2_reasonably_small_thumb ARNHEM – De advocaat generaal eist 7 jaar gevangenisstraf Mounaim M. en Hafid el B. de 2 mannen hebben vorig jaar in het anders zo vreedzame Overvecht een 18-jarige jongen ontvoerd.

camping

De jongen werd op klaarlichte dag in een busje gesleurd. Hij werd meegenomen naar een camping in Hilversum waar hij een week lang geblinddoekt werd vastgehouden onder mensonterende  volgens het OM. De ontvoerders eisten 3 miljoen euro van de vader een op het eerste gezicht eenvoudige groenteman. Een arrestatieteam bevrijdde de jongen. Volgens de advocaat generaal is het leven de jongen veranderd in een nachtmerrie.

prominent

Twee verdachten hoorden 4 jaar cel eisen. Twee andere verdachten hadden volgens het OM een minder prominente rol bij de gijzeling. Deze twee mannen worden verdacht van medeplichtigheid. De één hoorde 24 maanden cel waarvan acht maanden voorwaardelijk tegen zich eisen. Tegen de ander werd een gevangenisstraf van acht maanden cel waarvan vier maanden voorwaardelijk geëist omdat hij volgens het OM alleen op 24 november heeft geholpen bij de gijzeling.

beroep

De rechtbank in Utrecht veroordeelde de twee hoofdverdachten eerder tot zes jaar cel, bij een eis van de officier van justitie van acht jaar. In deze zaken gingen zowel het OM als de verdachten in hoger beroep. De rechtbank veroordeelde de andere vier verdachten tot gevangenisstraffen tussen de 24 maanden en vier jaar cel. In deze zaken gingen alleen de verdachten in beroep.

De zaak gaat verder op donderdag 22 augustus met de pleidooien van de verdediging.(andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.