Uitlokkers Facebookmoord blijven kinderen

facebook_thumb ARNHEM – Het gerechtshof veroordeelt de 18-jarige Wesley en de 16-jarige Polly tot 2 jaar jeugddetentie en jeugd tbs. Volgens het hof hebben deze 2 verdachten een 14-jarige jongen op pad gestuurd om een meisje, Winsi Hau, om te brengen. Dat meisje zou op facebook zou hebben geroddeld over Polly.

facebook

Het hof neemt de straffen van de rechtbank over. Het openbaar ministerie heeft in 2 instanties geprobeerd om deze kinderen via het volwassenenrecht veroordeeld te krijgen. Het OM eiste beide keren 5 jaar cel.. Maar ook het hof voelt daar niets voor.

Het hof  is het met de advocaten David Moszkowicz -die dit zaakje van zijn bijna vergeten broer Bram heeft overgenomen- en Guy Weski eens dat deze kinderen beter behandeld kunnen worden in het jeugdstrafrecht. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

4 maart 2013 Facebookmoordenaars in hoger beroep tegen kinderstraffen

12 november 2012 Kinderstraffen voor facebookkillers

29 oktober 2012 Koelbloedige facebookmoord
28 oktober 2012 Eis 5 jaar tegen opdrachtgeefster Facebookmoord

3 september 2012 Facebookmoord tbs voor een jongen die afhankelijk is van waardering van de groep

21 augustus 2012 Openbare behandeling tussenpersoon Facebookmoord aangehouden

21 augustus 2012 Zaak tegen 16-jarige uitlokster Facebookmoord aangehouden

20 augustus 2012 Facebookmoord met open deuren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.