900 euro minder pensioen

1000euro (1) UTRECHT – Arjen heeft in zijn 62-jarige leven in ieder geval genoeg verdiend om keurig geknipt en in een net pak bij de economische politierechter verschenen. Hij heeft ook voldoende eerlijk geld verdiend om zijn ontslagvergoeding te stoppen in een stamrecht bv -die zijn eigen naam draagt. Dat is een zijn pensioen vertelt hij aan de rechtbank.

jaarstukken

Hij kreeg de belastingdienst op zijn dak omdat hij de jaarstukken van die bv niet had gedeponeerd. Arjen kreeg een boete van 900 euro. Hij maakte bezwaar, want hij wist dat niet. Officier Plantenga van het functioneel parket is niet onder de indruk. Zij hoort dit excuus in iedere zaak. Dit is een economische politierechter en het zijn regels voor het economisch verkeer. U had dat moeten weten, besluit de officier. Haar enige gunst is dat zij de rechter vraagt de boete niet te verhogen.

accountant

Arjen betoogt dat zijn bv niet deelneemt aan het economisch verkeer. Zijn bv is alleen een spaarpot. Daarom hoeft hij geen jaarstukken hoeft te deponeren. Daar heeft hij gelijk in, maar hij had wel voor een accountantsverklaring moeten zorgen. Die verklaring is er ook niet. Het is het een of het ander zegt rechter Kranenbroek. Dit gaat rechtstreeks van mijn pensioen af, herhaalt  Arjen. Maar ook dat vindt de rechter niet zielig. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.