Het schip is schoon

rb_utrecht_reasonably_small_thumb1 UTRECHT – De rechtbank maakt in het vonnis in de zaak tegen de 32-jarige Zohra B. nauwelijks woorden vuil aan de ontkenningen van de vrouw op de zitting. Een droge opsomming van al het bewijs volstaat. En er is veel bewijs want wie met een steen een ruit inslaat en er vervolgens doorheen klimt, laat wel eens een spoortje. Er is veel DNA waarvan de rechters geloven dat er een kans op 1 miljard is dat het van iemand anders is.

insluiping

Zohra is erg in de war. Ze heeft tegen de reclassering gezegd dat ze graag schoon schip wil maken en hulp wil, maar tegenover haar rechters ontkende ze alles. De rechtbank concludeert dat Zohra zich in een periode van drie maanden schuldig heeft gemaakt aan insluiping in een woning, twee woninginbraken, een poging tot woninginbraak, twee winkeldiefstallen.en een tasjesroof. Verdachte heeft met de bewezen verklaarde feiten aangetoond geen respect te hebben voor de eigendommen van een ander. Dat is eigenlijk de enige poëzie in het vonnis.

opname 

De officier eiste 20 maanden waarvan 10 voorwaardelijk tegen de vrouw die vorig jaar na een poging doodslag als straf kreeg, dat ze zich mocht laten opnemen in een inrichting. Die opname kwam er niet van omdat ze steeds in beroep ging tegen dit cadeau. Die zaak is nog niet onherroepelijk. Deze straf ook niet, maar nu zit Zohra  in ieder geval in de cel tot dit najaar. De rechtbank legt 14 maanden op waarvan 6 voorwaardelijk.

Zohra kennende, gaat ze in hoger beroep. Alleen al om de hoogte van de strafmaat en of ze dan echt niet meer buiten komt, is zeer de vraag. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

16 augustus 2013 Een vreemde manier om schoon schip te maken

21 september 2012 Drie gewelddadige vrouwen

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.