SBS wil crimineel niet betalen

SBS6 UTRECHT – SBS is bang dat mijnheer K. helemaal geen recht heeft op dat geld. Zijn familieleden kunnen het nog een keer komen halen. SBS wil zekerheid. Dat stelt de advocaat van SBS tijdens een kort geding dat is aangespannen door Albert K..

Peter R de Vries

Deze K., een veroordeelde crimineel. is alweer meer dan 10 jaar geleden door Peter R. de Vries ontmaskerd als opdrachtgever achter 3 huurmoorden. K. zit tegenwoordig in de gevangenis. SBS sprak met K. en familie af dat de beelden niet meer zouden worden uitgezonden. Er werd een boete van 15.000 euro per overtreding vastgesteld.

kort geding

SBS gaat steeds de fout in volgens advocaat Rene Halfens. De voorzieningenrechter  in Utrecht bepaalde 2 jaar geleden dat SBS in ieder geval 15.000 euro moest betalen. In de bodemprocedure heeft de rechtbank in Amsterdam in april bepaald dat SBS ruim 67.000 euro moet betalen. Dit vonnis is uitvoerbaar bij voorraad.

beslag

SBS heeft het geld betaald op een derdengeldrekening. SBS is ook in hoger beroep gegaan en SBS heeft direct beslag laten leggen op het geld. Dat mag niet vindt de advocaat Halfens. SBS doorkruist op deze manier met beslaglegging de bedoeling van de rechter, betoogt Halfens.

gevangenis

SBS wil eerst meer zekerheid. Bovendien vraagt de advocaat zich wat K. met het geld moet. De man zit toch in de gevangenis en hij mag geen geld hebben en dus is er geen spoedeisend belang, vindt SBS. De rechter doet op 20 september uitspraak.(andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.