Moordenaar van rapper Purl Vijent krijgt 4 jaar meer van het gerechtshof

purl vijent LEEUWARDEN – Het gerechtshof veroordeelt de 27-jarige R.J. 14 jaar gevangenisstraf voor de moord op Purl Vijent een rapper uit Lelystad. De straf was conform de eis.

Purl Vijent

De politie was in augustus 2010 op zoek naar een wapen in het uitgaansleven van Lelystad. Slachtoffer Vijent werd door de politie aangehouden en gehoord. Hij vertelde wie het wapen had. Dat wapen wordt bij J. in beslag genomen. J. valt de rapper in de weken voor zijn dood lastig omdat hij geld wil voor het wapen. In oktober 2010 wordt Vijent in zijn hoofd gestoken.

mes

De verdachte erkent alleen dat hij  een klap heeft uitgedeeld. De officier van justitie eiste 16 jaar. De rechtbank legde 10 jaar op en het openbaar ministerie vond dat te weinig. De advocaat generaal  eiste een jaar geleden al 14 jaar cel. De verdediging vroeg om 2 getuigen te horen. Het kostte veel tijd om die getuigen te vinden. Volgens de advocaat generaal bevestigen deze getuigen dat J. heeft gestoken. En het hof is het daarmee eens. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

14 december Nieuw onderzoek moord op rapper

30 november 2012 Eis 14 jaar voor moord op rapper in Lelystad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.