Onzorgvuldige advocaat door hof toch veroordeeld

hof den bosch DEN BOSCH – Het gerechtshof veroordeelt en 63-jarige voormalig advocaat uit Veldhoven wegens valsheid in geschrifte tot een boete van 1500 euro. De rechtbank in Den Bosch had de man vrijgesproken.

slordig

De advocaat zelf zegt dat hij de fout in is gegaan vanwege zijn slordigheid. Zo declareerde hij bijvoorbeeld 11 keer kilometers toen hij een voetbalteam bij stond. De officier eiste al 1500 euro boete. De rechtbank zag geen opzet. Het hof wel. Het hof verwacht van advocaten extra zorgvuldigheid.

De verdachte was al geschorst door het hof van discipline en daarna gestopt als advocaat. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

10 juli 2012 Onzorgvuldige advocaat vrijgesproken van valsheid in geschrifte

25 april 2012 Dagvaarding tegen advocaat nietig

Een gedachte over “Onzorgvuldige advocaat door hof toch veroordeeld”

  1. Ik ben een beetje in dubio hierover. Wordt hij niet te hard gestraft: als advocaat volgde ontslag, geschorst én berispt? Natuurlijk diende de advocaat uit Veldhoven zich zorgvuldig, redelijk en billijk te gedragen. Maar slordigheid komt voor, toch? Ik heb het idee dat bijvoorbeeld artsen veel minder snel op de vingers worden getikt (terwijl het daar wél over levens gaat).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.